Egy csakra alapú eset

2009.03.20. 05:16

Mint minden 21. századni betegségnek, az elektroszmog érzékenységnek (ES) is van ezoterikus irányultságú gyógymódja. A blogon szeretném a tudományosság mellett ezt az irányvonalat is szerepeltetni, ezért álljon itt egy külföldi eset, egy energetizálással foglalkozó társaság honlapjáról:

Az alábbi tapasztalatok egy Gary M. nevű amerikai férfitól származnak:

A javulás, amit tapasztalatok állandó és napról napra jobban vagyok. A szüleim is valóban megdöbbentek az eredményen. Néhány dolog tényleg szokatlan, abban az értelemben, hogy egész életen át tartó dolgok jöttek helyre... Mindez néhány nap alatt. 

A diétás útmutatók tényleg jót tettek nekem. Ezek azok, amik nagyon sok energiát adtak vissza nekem. A leginkább észlelhető tünetek, amiket éreztem mind megszűntek, normálisan tudok járni, a testtartásom jó, a beszédem és az olvasási képességem sokat fejlődött. Egy valóban látványos dolog, hogy természetesen tudom lengetni a karjaimat séta közben.

Az a folyamat - amit el tudtam érni veletek néhány hét alatt - csodálatos, ez (a tünet) az életem része volt több mint 21 évig. Számomra az, hogy van remény arra, hogy mindez már a múlté lesz, nagyszerű dolog.

A legnagyobb előrelépés az elmúlt napokban történt, amikor is találtam egy nagyon pontos módszert arra, hogy teszteltejem, milyen a környezetemben lévő elektronikus készülékek okoznak valóban problémát, íg az estek nagy többségében normálisnak tartottam ezeket a dolgokat... Egy nagy tehertől szabadult meg a testem, és az energiám is egyre inkább normálisnak tűnik mostanság... Ez volt az első napom a stabilabb energiával az elmúlt ... évben amikor sokkal komplikáltabb dolgokat tudtam megtenni mint ami a munkám... a szervezési képességek és az információfeldolgozás, amikre szükségem van a munkámhoz, nagyon gyengének tűntek az elmúlt években. Úgy tűnik, hogy lassan jönnek vissza online... Nehéz elhinni, hogy ez a sok pozitív változás egy hónapon belül történt. Hátborzongató, hogy az ötleteitek milyen jól működtek számomra.

Az alábbiakban pedig következik Stephen és Lynda a School of Energy Awareness álláspontja a témáról:

Garynek ugyanaz az energetikus sérülése volt a hatodik csakrában - ez egy szövevényes energiaközpont, ami irányítja az agy első részének (lobulo frontal) működését és az autoimmunrendszert -, amely sérülés közös minden embernél aki EMF allergiában vagy hiperérzékenységben szenved. Vannak különbségek az EMF-hiperérzékeny emberek között, a sérülés mélységében és a végpontjaiban - tünetek eltérő variációit okozva -, de az eredeti bioenergikus hibás működés ugyanaz minden esetben.

A sérülés - amit mi "pirya"-nak hívunk - egy függőleges jelként jelenik meg, leereszkedve a homlok közepétől egy vízszintes elágazással jobbra, ami néhány esetben egészen elhúzódhat körívben a fej hátsó részéig. A  függőleges rész lemehet a szemöldökig, vagy rosszabb esetben egészen a gátig (perineum).

Eltekintve az elektromágneses mezőkre való reagálástól, egy másik tünet is gyakori a hatodik csakrában piryával rendelkező embereknél: rossz döntéshozó képességek az egészségre nézve. A hatodik csakrának nagyon nagy hatása van a gondolataid minőségére és a hangulatodra. Hatos csakra sérüléssel egyre nehezebbé válik a döntéshozatal, ami elvezet a javuláshoz. EMF allergiával vagy érzékenységgel rendelkező emberek gyakran abba a csapdába esnek, hogy tüneteiket próbálják kezelni, ahelyett, hogy felismernék a cselekvést, ami elvezet a sérülés méretének csökkenéséhez, vagy a hatos csakra teljes lezárásához.

Egy másik szerencsétlen következménye néhány piryának a kitartás hiánya. Bár látunk sok embert, aki meggyógyult az EMF allergiából, sok olyat is látunk, akiből hiányzott az energia arra, hogy megtegye az elvárt erőfeszítéseket a felépülésük érdekében. Helyette, ők kipróbálják ezt, azt és a másikat is egy kicsit - de soha nem eléggé, hogy felfedezzék mi az ami tényleg használ szemben néhány tünetük "sebtapaszolásával".

Gary szerencsés volt, mert hamar felfedezte a pozitív eredményeket a felépüléshez vezető útján. De megvolt az elszántsága, hogy napokig kitartó legyen úgy is, hogy nem érezte magát valami jól, azzal a tudattal, hogy a segítségünk nélkül is tudnia kell, hogy mit tegyen azokon a napokon.

Ezek a képességek - az elszántság, hogy jól érezze magát (az energia ami fejleszthető) és a tudatosság, hogy felismerje a gyógyító tevékenységeket - egyedülállóan, sokkal fontosabbak mint minden más gyógyító folyamat önmagában.

Ez azért van mert ezek nem csak alapvetően segítik Gary gyógyulási folyamatát, hanem fokozatosan alakítják át a betegség stresszét magasabb tudatosságba és más magasabb energiaképességekké, amiket rtikán tapasztalnak meg még azok is, akik mindig jól érzik magukat.

Még az egészségügyi kiívások, vagy karmák is használhatóak az öntudatosság növelésére.

A szövegtől okosoabbak nem sokkal leszünk, esetleg tapasztaltabbak. Ez a pár kialakított egy energia tudatossági iskolát, ami akár lehet egy a sok közül. Véleményük, reakciójuk kicsit marketing szagú néhány helyen, de lehetséges, hogy tudnak egy módszert, ami működik, bár azt nem osztották meg a nagyközönséggel ingyen, csak utaltak rá, hogy valamiféle diéta is van a dologban.

Olyanról tudok, hogy az immunrendszer megerősíthető diétával, pl. a mesterséges élelmiszeradalékok mellőzésével, stb. Erről most itt nem kívánok szólni, hiszen egész tudomány épült már erre manapság. Vajon valami ilyesmi lehet a háttérben? Célom ezzela bejegyzéssel sok közül egy eset bemutatása volt.

Az idézett szövegek eredetije megtalálható itt, akit érdekel:
http://www.spiritoftransformation.com/images/EMFs.htm

 

 

Miközben mindennapi életünket éljük, nagyon sokféle elektromos berendezést használunk. Ezek különböző frekvencián működnek, és különböző intenzitással sugároznak. Sugároznak, mind más szinten, de az általuk kibocsájtott sugarak bizony elhagyják a készülékeket. Mivel az emberi agy és az idegrendszer elektromos elven működik, ezért a készülékekből kiáramló elektromosság kapcsolatba léphet az emberi szervezettel. Úgy tartják, hogy az emberek 10-20%-ra reagál valamilyen szinten az elektroszmogra. Sokan nem is tudják, hogy létezik, páran már hallottak róla, van akinek semmi panasza, van akinek panasza is van, de nem hisz benne. Olvasni olyan történeteket, hogy voltak, akik nem tudtak eltölteni elektromos eszközök környezetében néhány percnél több időt. Ezekről majd a későbbiekben lesz szó.

Felmerülhet a kérdés, hogy az elektroszmogban hinni kell-e? Lehet-e figyelmen kívül hagyni a 21. század első évtizedének végén? Káros és életveszélyes hatásai tudományosan bizonyítottak, hiszen már a kisgyereknek megtanítják, hogy ne nyúlkáljon a konnektorba, épelméjű embernek a villanymozdony tetejére sincs túl sok kedve felmászni. A probléma a határértékekkel van. Mint nagyon sok kritikus területen, itt is csak a rövid távú (azonnali) élettani hatásokat veszik alapul. Tehát pl. az áramütés és égés ellen van meghatározva a határérték - biztonságos távolság, árnyékolási elvárás. Persze természetesen ez változhat, hogy épp mennyire alacsony egy határérték, de semmiképp nincsenek figyelembe véve a már-már ismertnek mondható hosszú távú hatások, pl. daganat, depresszió, stb. Ezek között összefüggést találni, bár nem lehetetlen, de úgy tartják, hogy egyértelműen nem lehetséges.

Mitől ez a nagy ellentmondás? Mint a világ legtöbb területén, itt is a fő ok a Pénz. Hiszen az elektromosság és a frekvenciavagyon egy nagyon hatékonyan és profitábilisen kiaknázható erőforrás. Nem elfelejtve azt a tényt, hogy használatukkal az emberi élet komfortszintjét drasztikus mértékben lehet növelni (érzékenység esetében meg csökkenteni). Tehát, ha kimondanák pl. a mobiltelefonok használatának veszélyét, akkor az jelentős üzleti érdekeket sértene, valamint a nemtörődöm vagy (még) nem érzékeny felhasználók felháborodását váltaná ki. A távvezetékek esetében drasztikus átépítésre lenne szükség, több jelenleg lakott terület válna tiltott zónává, illetve városokban még az épületek is útban lennének, ha egy, a kutatások mai állása szerint hosszú távon sem káros határértékrendszert állítanának fel.

Bevezetésnek nagyjából ennyit, konkrét esetek, további szakmai tények később.